Kostenlose Lieferung ab 59CHF

Sooji Ka Halwa, How To Make Sooji Halwa

Vorbereitungszeit: 5 Min. Kochzeit: 21 Min. Gesamtzeit: 26 Min. Ergibt 6 Portionen

Zutaten

Für Sooji ka halwa:

  • 120g Griess (rava / sooji)
  • 60g Ghee
  • 480ml Wasser
  • 120g  Zucker
  • 1 Esslöffel gehackte Rosinen (Kismis)
  • 1 Esslöffel gehackte Cashewnüsse (kaju)
  • 1 Teelöffel Kardamom (elaichi) Pulver

Für die Garnitur

  • 1/2 Teelöffel Kardamom (elaichi) Pulver
  • 1 Esslöffel Rosinen (kismis)
  • 1/2 Esslöffel gehackte Cashewnüsse (kaju)

Methode

Für Sooji ka Halwa:

Für Sooji ka Halwa das Ghee in einer breiten, antihaftbeschichteten Pfanne erhitzen, den Grieß hinzugeben und auf kleiner Flamme 6 bis 8 Minuten rösten. Dabei gelegentlich umrühren.

Die 2 Tassen Wasser hinzufügen, gut mischen und 1 bis 2 Minuten unter ständigem Rühren kochen.

Zucker, Rosinen und Cashewnüsse zugeben und gut verrühren. Zugedeckt auf kleiner Flamme etwa 10 Minuten kochen, dabei gelegentlich umrühren.

Das Kardamompulver hinzufügen, gut umrühren und 1 Minute auf mittlerer Flamme kochen.

Das Halwa sofort mit Kardamompulver, Rosinen und Cashewnüssen garniert servieren.

Related Products

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

Dear Valued Customer,

We would like to inform you about an important update to our shipping schedule, effective January 2025:

  • Orders containing vegetables or frozen products will be shipped only on Mondays and Thursdays to ensure the best possible freshness.
    • Orders shipped on Mondays will arrive on Tuesdays.
    • Orders shipped on Thursdays will arrive on Fridays.

This change comes from an agreement with our suppliers to provide the freshest goods twice a week. As a result, we can guarantee high-quality products for our customers.

Orders without vegetables or frozen items will continue to be shipped as usual.

We appreciate your understanding and encourage you to plan your orders accordingly. If you have any questions, please feel free to contact us.

Best regards,

Your Green Basket Team